Parfem, uvijek po mjeri srca

parfem2Sasvim je logično je da je trend prirodne parfimeristike  krenuo iz aromaterapijskih krugova. Vješti u korištenju eteričnih ulja, upoznati s njihovim mirisnim karakteristikama i svjesni njihovog korisnog djelovanja na dobrobit korisnika, aromaterapeuti su ponudili alternatvu sintetskim komercijalnim parfemima. Ideja se poklopila s interesima sve šireg sloja ekološki osviještenih osoba koje, gdje je to god moguće, koriste proizvode prirodnog porijekla.

Prirodne parfeme rado biraju i oni koji izbjegavaju konfekcijske proizvode pa se, u želji da naglase svoju osobnost, radije priklanjaju onim jedinstvenim i rijetkim. Prirodni parfemi, rađeni u malim serijama, u potpunosti dogovaraju takvim potrebama.

Osobe koje nose prirodne parfeme osim mirisnog užitka profitiraju i od terapijskih djelovanja sastojaka parfema.

Vrste i kvaliteta mirisa kojima smo izloženi vrlo suptilno, ali temeljito utječu na naše emocije, raspoloženje, koncentraciju, percepciju i misli, pa time i na održavanje organizma u ravnoteži. I na naše ponašanje.

U ovom segmentu parfimeristike osobe s višestrukom osjetljivošću na kemijske spojeve imaju više šanse pronaći proizvod koji neće izazivati neželjene reakcije.parfem1

Značajna prednost prirodne parfimeristike je i mogućnost da sami pokušamo kreirati parfem po svome ukusu i mjeri i tako stvorimo ekskluzivan proizvod koji će odgovarati našim potrebama. U tom procesu izborom mirisa zapravo biramo mješavinu mirisnih komponenti čije nam je terapijsko djelovanje potrebno, pa tako dobiven prirodni parfem možemo smatrati svojim mirisnim oblačićem podrške i štitom od stresova svakodnevice.

Zatreba li vam vodstvo i pomoć u kreaciji, svakako dođite na radionicu Osnove parfimeristike.

Napisala: Slobodanka Poštić

Slobodanka Poštić autorica je prve knjige o aromaterapiji u Hrvatskoj. Danas je posvećena parfimeristici te je prva u Lijepoj našoj počela s izradom prirodnih parfema.