Herbaromova škola fito i aromaterapije

Potaknuti vašim upitima, ove smo jeseni odlučili pokrenuti naš novi ciklus edukacije iz fitoaromaterapije kroz niz kreativnih, poučnih i zabavnih radionica.

Bez obzira na to jeste li tek otkrili svijet fitoaromaterapije ili ste već prekaljeni veteran, sve što vam treba za naše radionice jest dobra volja. Naš je zadatak prenijeti vam svakodnevno primjenjiva praktična znanja za tretiranje pojednih problema. Uspješnim završetkom naše radionice stječete praktična znanja o problemima i mogućnostima njihovog rješavanja, s konkretnim recepturama.

laboskola

Naše su radionice namjenjene svima koji žele naučiti nešto više, a svojim su programom posebno prilagođene za:

 • sve koji se žele baviti ili se već bave uzgojem ili preradom biljaka, prirodnom kozmetikom, prodajom u specijalziranim trgovinama ili se želite na jednostavan I učinkovit način brinuti o svome zdravlje
 • tvrtke i obrte koji se bave savjetovanjem ljudi o primjeni biljaka, njegom tijela i masažom, izradom kozmetičko-toaletnih preparata, proizvodnjom dodataka prehrani, uvozom i izvozom dodataka prehrani i kozmetičko toaletnih preparata, konzultantskim poslovima u navedenim područjima
 • specijalizirane trgoviname te, ovisno o prethodno završenoj edukaciji, biljne ljekarne

Završetkom programa stječete široka znanja iz:

 • Aromaterapije, francuska škola – cjeloviti pregled eteričnih i biljnih ulja, hidrolata te njihova primjena u svakodnevnom životu, zdravlju i kozmetici.
 • Fitoterapije – pregled biljaka po njihovom sastavu i djelovanje kroz svaki pojedini sustav našeg organizma (mišićno-koštani, probavni, nervni, mokraćni, dišni, krvožilni..)
 • Fitoaromaterapije – uporaba ljekovitog bilja, eteričnih I biljnih ulja, hidrolata, tinktura I macerata u svakodnevnim tretmanima  potrebnim vama I vašoj obitelji
radionica

Nada Bucić na jednoj od svojih brojnih radionica

Nastava je podijeljena u tematske cjeline:

UVODNI DIO

U uvodnom se dijelu upoznavate s kratkom povijesti fito i aromaterapije, načinima dobivanja biljnih iscrpina (destilacija, maceriranje, tještenje) te kriterijima kvalitete  pri dobivanju i korištenju istih. U ovom dijelu važan je dio praktične izrade  – sa konkretnim recepturama kako I zašto – različitih biljnih iscrpina poglavito tinktura , macerate I hidroglikolnih ekstrakata. Izrada dermalnih I oralnih  mješavina, melata,  postoci, način priprave I primjene.

GLAVNI DIO

Poslije uvodnog dijela slijedi prolaz kroz  sustave našeg organizma sa praktičnim recepturama  za najčešće probleme svakog od njih.

 • KOŠTANO-MIŠIĆNI SUSTAV – artritisi i artroze, osteoporoza…
 • ŽIVČANI SUSTAV – depresije, nesanice, herpes virusi I infekcije…
 • PROBAVNI SUSTAV – gastritisi, mučnine, nadutost, hemoroidi,proljev, zatvor…
 • MOKRAĆNI SUSTAV  – prostatis, vaginitisi
 • KRVOŽILNI SUSTAV – loša cirkulacija, lomljive kapilare, hiper I hipotenzija…
 • DERMATOLOGIJA – gljivične bolesti kože, opekotine, strije, staračke pjege, strije, njega kože iznutra ii zvana, repelenti
 • DIŠNI SUSTAV

laboPhytotherapylaboVibration-d-une-huile-essentielle1

Nastava traje 120 sati, iako se u praksi taj broj često (bez dodatne naknade) i poveća s obzirom na dinamiku pojedine radionice te zahtjeve polaznika. U skladu s godišnjim dobima predviđena su i dva dana terenske nastave u prirodi.

Nastava se odvija vikendima. Termine ćemo, koliko je moguće, uskladiti s potrebama pojedine grupe. Početak nastave predviđen je krajem listopada.

Informacije I predbilježbe: HERBAROM d.o.o.  info@herbarom.hr , 095 383 11 42

Mjesto održavanja: Zagreb

Predavač: Nada Bucić

Trajanje: 120 sati

Cijena: 5690,00 kuna