Radionica izrade prirodne kozmetike 13.10. – 14.10.2012.

Jarke boje i opojni mirisi jeseni koji nam ovih dana numoljivo kucaju na vrata jasan su znak da su vrući ljetni dani već daleko iza nas. I dok se neki još uvijek s nostalgijom prisjećaju minulih ljetnih mjeseci, bogatstva koja nam donosi jesenja priroda naprosto se ne daju nadmašiti.

Upravo nas je ta činjenica ponukala da posegnemo u škrinju već pomalo izgubljenih narodnih mudrosti i upoznamo vas s jednom, na prvi pogled sasvim običnom i svakodnevnom biljkom. Srećom, površni pogled i u ovom će se slučaju pokazati potpuno pogrešnim.

Dobrodošli u zadivljujući svijet mrkve.

Iako nas mame i bake već desetljećima uče kako mrkvi nema premca kad je čuvanje dobrog vida u pitanju, mnogima nije poznato kako je mrkva nevjerojatni prirodni izvor zdravlja i ljepote. Bez obzira radi li se o sjemenkama iz kojih se proizvode biljno i eterično ulje ili o korijenu koji je sastavni dio macerata, svaki dio mrkve igra važnu ulogu u očuvanju prirodne ljepote.

Želite li naučiti kako uz malo truda i prstohvat dobre volje i vi možete uživati u blagodatima prirodnih pripravaka od mrkve i mnogih drugih dragulja iz neiscrpne riznice prirode, pozivamo vas da se priključite našim veselim i poučnim radionicama.

U nastavku vam donosimo kratki raspored sljedeće radionice:

Prvi dan

Na rasporedu je neophodni uvodni dio, na kojem stječete znanja o hidrolatima, biljnim i esencijalnim uljima u pripravcima za njegu i mnogim drugim dodacima kao i o nizu naizgled nevažnih detalja neophodnih za samostalnu i kvalitetnu izradu pripravaka.

Slijedi izrada pilinga u različitim emulzijskim sustavima, maski za lice, uljnih mješavina za njegu lica i tijela pakunga za kosu.

Pri samoj izradi usvajate informacije o konzervansima, raspoloživim ljekovitim tvarima kao dodacima kremama ili uljnim mješavinama.

Drugi dan

Omiljeni dan svih polaznika – počinje cjelodnevno „kuhanje“ i degustacije pripremljenog.

Na programu je izrada različitih krema, emulzija i pudera:

  • krema za lice
  • različiti emulzijski sustavi
  • različite kombinacije biljnih i eteričnih ulja i hidrolata
  • mlijeko za tijelo
  • tonici za lice
  • kupke
  • balzame za usne
  • gel kreme

Svaki polaznik samostalno izrađuje ili sudjeluje u izradi pripravaka. Uz pripremljenu skriptu polaznicima pripadaju i izrađeni pripravci.

Cijena: 2150,00 kn (uključen PDV)

Radionica će se održati 13.10. – 14.10.2012.

Veselimo se vašem dolasku!